2013. január 19., szombat

Otthoni munkák: PTC (Pay to Click)


PTC (Pay to Click) munkák 

A PTC az egyik válfaja az otthoni munkáknak. Jelentése Pay to Click, vagyis azért fizetnek nekünk, hogy hirdetéseket nézegessünk. Semmi más dolgunk nincs, mint felmenni ezekre az oldalakra, belépni, megnézni a hirdetéseket nagyjából 15-30 másodpercig, és már a virtuális számlánkon ott is van a megtekintésért járó pénz. Ha egy bizonyos limitet elér a keresetünk, kikérhetjük a pénzt pl. PayPal vagy Payza számlánkra. Bár ez a pénzkereseti lehetőség elsőre jónak hangzik, nem árt, ha óvatosak vagyunk.

Hogyan működik a PTC?


A PTC oldalakon ingyenesen van lehetőség regisztrálni, így a kattintásokért járó összeg elenyésző. Ám ezen oldalak mindegyikén van lehetőségünk fizetni a Pro vagy Extra verzióért. Ezek a pénzösszegek meglehetősen drágák, cserébe extra hirdetéseket kapunk, és lehetőségünk van gyorsan visszakeresni a befektetett pénzt. Ingyenesen lehet alánk hívni embereket, aki a mi ajánlói kódunkkal regisztrál, az ő hirdetés nézegetései után is kapunk egy minimális összeget. Van lehetőség referenseket bérelni pénzért, akik után szintén kapunk jutalékot.

Hol itt a buktató?


Semmi garancia nincs arra, hogy ami ma megvan, az holnap is létezik majd. PTC oldalak százai nyílnak, beszedik a Pro verziókért pénz, majd szó nélkül eltűnnek, a pénzünk pedig beragad. Soha ne fizessünk előre semmit! Inkább gyűjtsük ingyen magunk alá a tagokat, és úgy keressünk többet, mint bukjunk több tíz-száz dollárt.
Vannak olyan PTC oldalak, amik egyáltalán nem fizetnek, vagy csak kevesebbet, mint ami a valós keresetünk. Mivel valódi szerződés nem jön létre a PTC oldal és közötted, így túl sok mindent nem lehet tenni. Különben is, az emberek nem szoktak problémázni 1-2$ miatt, ezért az ilyen oldalak megússzák büntetés nélkül.

Mire figyeljünk PTC közben?


Először is, nézegessünk fórumokat, olvassunk utána, hogy melyik PTC oldalak megbízhatóak, és amelyek fizetnek is. Ilyenek is léteznek, még ha elenyésző számban is. Ha sokan azt írják, megbízható, és lehet velük pénzt keresni, regisztráljunk be. Érdemes egy erre fenntartott e-mail címet használni.

Nyissunk Paypal vagy Payza számlát.

Ne fizessünk előre pénzt semmilyen extra szolgáltatásért! Ha már nagyon szeretnél fizetni, akkor is várd meg legalább az első sima kifizetést, hogy valóban utalja-e a cég a megkeresett pénzedet. Ha nem, akkor máris felejtős a dolog!

Ha bizonyos oldalakon gyanúsan magas pénzt fizetnek egy-egy hirdetés megnézéséért, jó, ha gyanakodsz. Senki nem fizet 200 forintnak megfelelő összeget egy kattintásért.

Amint eléred a kifizetési küszöböt, azonnal kérd ki a pénzed. Sose lehet tudni, mikor szűnik meg az oldal, ne hagyd veszni a keresetedet.

Ha nem fizet az oldal, azonnal hagyd abba a kattintgatást, és soha többet ne térj vissza oda. Az oldal kifizetések híján előbb-utóbb eltűnik, de simán visszatérhet új néven.

Csak akkor ajánljuk másoknak is a PTC oldalt, ha már tapasztaltuk, hogy ténylegesen lehet vele pénzt keresni. Ha csak átverés, akkor csökkenünk az ismerőseink szemében, és később ha valami valós dolgot tárunk elé, nem fogja érdekelni, mert egyszer már átvágtuk.

Vigyázzunk az időbeosztásunkra. A PTC oldalak függővé tehetnek, hiszen úgy történik a csábítás, hogy minél több hirdetést nézel meg, annál több pénzt kereshetsz. Mivel tényleg alig lehet keresni azzal, hogy egy-két oldalra regisztrálsz be, ezért egyre többe fogsz, amiket a nap folyamán többször is meglátogatsz. Készíts egy időbeosztást, hogy mondjuk 8-16:30-ig csinálod folyamatosan, úgy, mintha tényleg egy munka lenne, és utána nem foglalkozol vele többet.

Egy IP címről csak egyszer lehet regisztrálni egy-egy oldalra (tehát nem  hívhatod meg referensnek a párod, szüleid, gyerekeid), de nyugodtan megkérhetjük családtagjainkat, hogy egy másik gépről, de azonos IP címről dolgozzon veled. Míg te az egyik oldalon keresed a pénzt, ő a másikon. Így időt spórolhattok meg, és több pénz üti a markotokat.

Mennyi pénzt ezzel keresni?


Nagyon keveset. Ha nem gyűjtesz magad alá embereket, hanem csak szólóban nézegeted a hirdetéseket, talán 3 hónap alatt összegyűlhet 2-3 dollár (400-600.-) Természetesen ez is pénz, sok kicsi sokra megy. Egy kattintásért jellemzően 0,0001-0,01 $ üti a markunkat, és kb. 10-15 hirdetést nézhetünk meg egy nap.  Vannak olyan oldalak, ahol a nap folyamán kerülnek fel még hirdetések, ezért érdemes visszatérni időnként.

Ha 2-3$/3 hónappal számolunk, akkor nagyjából 90 PTC oldalra kell beregisztrálnunk, hogy napi 400-600 forintot megkeressünk, és akkor valószínűleg egész nap csak ezeket bámuljuk.

A normális keresetet az ilyen oldalakkal felejtsd el. Ha sok pénzt lehetne velük kaszálni, mindenki ezt csinálná. Ahhoz, hogy havonta pár ezer forint bejöjjön, így is több tucat PTC oldalra kell regisztrálnunk. Ha gyűjtesz magad alá embereket, nyilvánvalóan hamarabb összejön a pénzed.

Belevágjak?


Miért ne? Egy próbát megérhet a dolog, hiszen ingyenes. (Még egyszer megjegyezném, hogy soha ne adjunk ki pénzt semmiféle Pro verzióért, amíg ki nem derült, hogy megbízható-e az oldal) Munkanélküliek, nyugdíjasoknak, gyesen/gyeden lévőknek a semminél többet jelent ez a kis pénz. ű


Megbízható oldalak:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése